آموزش تهیه شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های آسان و قدیمی ما ایرانی هاست که در ایام نوروز با توجه به سادگیش در جانب شیرینی دانمارکی و کیک یزدی و حتی نان خامه ای سرو می شود و تهیه آن در بین شیرینی ها بسیار رایج است.
مواد لازم | اندازه لازم |
آردنخود چی | نیم کیلو |
هل سبز سائیده شده | 1 قاشق مربا خوری |
پودر قند | 250 گرم |
روغن جامد | 250 گرم |
ابتدا آرد نخودچی و پودرقند را جداگانه الک کنید.
سپس پودر قند و روغن جامد را با هم ترکیب کنید.
انقدر ورز بدهید تا فرم خامه ای بگیرد.
پس از اینکه پودر قند و روغن کاملا ورز دادید آرد نخود چی را به مواد تان اضافه کنید.
آرد نخودچی را در دو مرحله به مواد اضافه کنید و کاملاً ورز دهید تا شکل انسجامی به خود بگیرد و از شکنندگی دربیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.
در حین ورز دادن هل را اضافه کنید.
وقتی خمیر آماده شد آن را داخل یک پلاستیک گذاشته و به مدت 6 الی ا24 ساعت در گوشه ای از آشپزخانه استراحت دهید.
بعد از اینکه خمیر به طور کامل استراحت کرد آن را بر روی سطح صاف پهن کنید و با وردنه روی آن را بکشید تا کاملا صاف و یکدست شود.
در این مرحله از چند قالب نیز برای شکل دادن شیرینی می توانید استفاده کنید قالب های کوچک و مناسبی که مخصوص برای شکل دهی شیرینی ها نخودچی هستند در بازار وجود دارد می توانید آن ها را برای تهیه این شیرینی فراهم کنید.
این قالب ها را روی خمیر بگذارید و فشار دهید تا قالب کاملا در خمیر فرو برود.
باید کلفتی خمیر شیرینی ها به اندازه قالب هایی باشد که انتخاب کردید.اگر هم قالب مناسب در دسترس نداشتید خمیر را به ضخامت 2 سانتی متر پهن کنید.
بعد از اینکه شیرینی ها را قالب زدید روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید قراردهید.
و در طبقه وسط فر که با حرارت170 درجه سانتیگراد از قبل گرم کرداید به مدت 15 الی 20 دقیقه قرار دهید.
باید دقت داشته باشیم که حرارت فر شیرینی های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی سر بزنید.