طرز تهیه شیرینی نخود چی

 آموزش تهیه شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های آسان و قدیمی ما ایرانی هاست که در ایام نوروز با توجه به سادگیش در جانب شیرینی دانمارکی و کیک یزدی و حتی نان خامه ای سرو می شود و تهیه آن در بین شیرینی ها بسیار رایج است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

مواد لازماندازه لازم
آردنخود چینیم کیلو
هل سبز سائیده شده1 قاشق مربا خوری
پودر قند250 گرم
روغن جامد

250 گرم

  

طرز تهیه ی شیرینی نخودچی

 ابتدا آرد نخودچی و پودرقند را جداگانه الک کنید.

سپس پودر قند و روغن جامد را با هم ترکیب کنید.

انقدر ورز بدهید تا فرم خامه ای بگیرد.

پس از اینکه پودر قند و روغن کاملا ورز دادید آرد نخود چی را به مواد تان اضافه کنید.

آرد نخودچی را در دو مرحله به مواد اضافه کنید و کاملاً ورز دهید تا شکل انسجامی به خود بگیرد و از شکنندگی دربیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.

روش پخت شیرینی نخودچی

در حین ورز دادن هل را اضافه کنید.

وقتی خمیر آماده شد آن را داخل یک پلاستیک گذاشته و به مدت 6 الی ا24 ساعت در گوشه ای از آشپزخانه استراحت دهید.

بعد از اینکه خمیر به طور کامل استراحت کرد آن را بر روی سطح صاف پهن کنید و با وردنه روی آن را بکشید تا کاملا صاف و یکدست شود.

در این مرحله از چند قالب نیز برای شکل دادن شیرینی می توانید استفاده کنید قالب های کوچک و مناسبی که مخصوص برای شکل دهی شیرینی ها نخودچی هستند در بازار وجود دارد می توانید آن ها را برای تهیه این شیرینی فراهم کنید.

این قالب ها را روی خمیر بگذارید و فشار دهید تا قالب کاملا در خمیر فرو برود.

باید کلفتی خمیر شیرینی ها به اندازه قالب هایی باشد که انتخاب کردید.اگر هم قالب مناسب در دسترس نداشتید خمیر را به ضخامت 2 سانتی متر پهن کنید.

بعد از اینکه شیرینی ها را قالب زدید روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید قراردهید. 

و در طبقه وسط فر که با حرارت170 درجه سانتیگراد از قبل گرم کرداید به مدت 15 الی 20 دقیقه قرار دهید.

باید دقت داشته باشیم که حرارت فر شیرینی های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی سر بزنید.

بعد از اینکه شیرینی نخودچی ما آماده شد آن را از درون فر در می آوریم و اجازه می دهیم تا کاملاً سرد شود چون اگر زودتر از آن شیرینی ها را از سینه خارج کنیم به خاطر تردی و شکنندگی ،شیرینی ها خرد میشود.

نکاتی برای ترد تر کردن و خوشمزه تر کردن شیرینی نخودچی

  1. برای اینکه خمیر شیرینی نخودچی را از حالت پودری در بیاورید میتوانید حداکثر30 الی 40 گرم روغن جامد به آن اضافه کنید،هر چند این شیرینی بدون روغن خوشمزه تر و با کیفیت تر خواهد شد.
  2. در صورت تمایل میتوانید به اندازه نصف قاشق غذا خوری هل به خمیر شیرینی اضافه کنید.
  3. آرد برنج کمک می کند تا شیرینی شما ترد تر شود.به همین دلیل میتوانید صد گرم از آرد نخودچی را کم کنید و به جای آن از آرد برنج استفاده کنید.
  4. این شیرینی را میتوانید با زعفران یا پودر پسته و یا بادام و همچنین کنجد و دانه های سیاه دانه تزیین کنید.
  5. در شیرینی نخودچی میتوانیدکره را جایگزین روغن جامد کنید .
  6. به دلیل سفت نبودن خمیر این شیرینی معمولا قالب زدن آن کمی مشکل دارد بنابراین باید با توجه به نوع آرد مقدار آن را کم و زیاد کنید.
  7. خمیر این شیرینی هر چقدر بیشتر بماند پخت بهتری پیدا می کند.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.