درست کردن شیرینی در منزل یک هنر است. اغلب خانمهای ایرانی ترجیح میدهند برای بچهها یا دورهمیها و مهمانیها و اعیاد و مناسبتهایی که در آنها شیرینی سرو میشود خودشان برای پختن شیرینی دست به کار شوند. از قضا نان خامهای از آندسته شیرینیهایی است که اغلب افراد ترجیح میدهند از قنادیهای مشهور آن را تهیه کنند تا از طعم و مزه و کیفیتش مطمئن باشند
تخم مرغ 4 عدد
کره 50 گرم
آب 200 میلی لیتر
شکر 1/2 قاشق مربا خوری
وانیل 1/2 قاشق مرباخوری
بکینگ پودر 1/2 قاشق چای خوری
آرد ١٢۵گرم
کره ، شکر و آب را در ظرف مناسبی روی حرارت کم مدام هم میزنیم تا کره و شکر ذوب شوند و آب بجوشد.
وقتی آب به نقطه جوش رسید و چند جوش ریز زد تمام آرد را به یکباره اضافه کنید و خوب و تند تند هم بزنید. تا خمیرش مثل حلوا در ظرف جمع شود .
بعد از چند ثانیه از روی حرارت بردارید و در ظرف دیگر بریزیدو اجازه دهید تا خمیر 1 الی 2 ساعت کاملا خنک شود. دقت کنید آرد از قبل 1 الی 2 بار الک شده باشد.
در این مرحله فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن کنید .چون موقع گذاشتن خمیر نان باید فر کاملا داغ شده باشد.
در ظرف دیگری تخم مرغ ها را با همزن دستی هم بزنید به طوری که از لختی در بیاید. خمیر آماده شده را با همزن برقی هم بزنید و بعد از کمی همزدن تخم مرغ ها را کم کم در چند مرحله به خمیر اضافه کنید تا کاملا جذب خمیر شوند.
و در هر مرحله حدود 3 الی 4 دقیقه تخم مرغ ها را با خمیر هم بزنید. خمیر آماده کاملا کشدار و براق میشود.
در مرحله آخر هم زدن خمیر هم بیکینک پودر و وانیل را اضافه کنید تا هم خمیر کمی پف کند و هم بوی بد تخم مرغ از خمیر گرفته شود.
خمیر آماده شده را داخل قیف با ماسوره شکوفه بریزید .کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر نان ها را با فشار قیف به اندازه یک گردو یا کمی بزرگتر داخل سینی با فاصله بچینید.
اگر بخواهید نان خامه ای های بزرگتر درست کنید باید فشار بیشتری به قیف بدهید و یا از ماسوره بزرگتری استفاده کنید.
نان خامه ای باید به مدت نیم ساعت با دمای 200 درجه پخته شود و حجمش دو تا 3 برابر شود. نان خامه ای پخته شده باید پوک و توخالی باشد.
بعد از سرد شدن ته نان ها را سوراخ کوچکی ایجاد کنید تا بتوانید خامه را داخل آن پر کنید.
در مرحله بعد باید خامه را آماده کنید به این شکل که خامه قنادی شیرین شده را در دمای محیط کمی نرم شود تا بتوان با همزن همش زد .
خامه قنادی را با دور تند همزن چند دقیقه هم بزنید تا فرم بگیرد و پف کند.
خامه فرم گرفته شده را با کمک یک قیف و ماسوره که خیلی هم مهم نیست چه شکلی باشد داخل نان های سوراخ شده میریزیم در حدی که داخلش پر شود.
نان خامه ای های آماده شده را می توانید با شکلات کاکائو یا سفید ذوب شده تزیین کنید وحدود 1 تا 2 ساعت در یخچال نگه دارید تا خیسی خامه نان ها را نرم کند و بعد نوش جان کنید.
اگر بخواهید از این نان در دسر ها استفاده کنید میتوانید هنگام آماده سازی خمیر کمی نمک به اندازه نصف قاشق چایخوری به آن اضافه کنید.
اگر مثل دستور گفته شده عمل کنید نان خامه ای های شما عالی خواهد شد.
source : namnak