خورشت بامیه ؛ طرز تهیه کامل “خورش بامیه”

طرز تهیه خورش بامیه جا افتاده ؛ وعده ی مناسب و خوشمزه

خورشت بامیه چه مواد اولیه را لازم دارد : خورش بامیه

خورش بامیه
  • بامیه :200گرم
  • گوشت :400گرم
  • پیاز  سرخ شده :2 قاشق غذا خوری
  • لیمو عمانی : 2عدد
  • گوجه فرنگی : 3عدد
  • رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذاخوری
  • دارچین نکوبیده :1 قطعه
  • نمک و زردچوبه : به مقدار لازم

خورشت بامیه

طرز تهیه خورش بامیه

ابتدا گوشت را تکه کنید و با یک عدد پیار رنده شده و چوب دارچین و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد.

وقتی گوشت نیم پز شد به آن رب گوجه فرنگی ، بامیه و ادویه جات را اضافه کنید تا بپزند. بعد از کمی پختن این مواد ، لیمو عمانی را با پوست قطعه قطعه کنید و به خورش اضافه کنید  تا بپزد.

خورش بامیه

گوجه فرنگی را پوست بگیرید و تخم های داخلش را بیرون بیاورید و به تکه های کوچک تقسیم کنید.سپس در 5 دقیقه آخر پخت خورش به  همراه پیاز داغ به آن اضافه کنید و سعی کنید

تا خورش زیاد پخته نشود و بامیه ها له نشوند.

در آخر چوب دارچین را از خورش بیرون آورده و خورش را در کنار برنج سفید یا نان مصرف کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر کردن خورش بامیه

  1. برای خوشمزه تر شدن خورشت سعی کنید به آن کمی زعفران  اضافه کنید. 
  2. توصیه میشود قبل از تهیه خورشت بامیه حتما گوشت گوسفند را به مدت 1 ساعت خوب بپزید. 
  3. در استان های فارس و خوزستان چاشنی خورش را به جای رب گوجه فرنگی، شیره تمرهندی یا رب انار می زنند. البته می توانند به جای آبغوره از غوره تازه یا غوره منجمد شده در فریزر استفاده کنید. 
  4. اگر ترجیح می دهید که طعم خورش تان بیشتر ملس باشد تا ترش، می توانید به جای آبغوره، آلو زرد به خورش اضافه کنید.
  5. اگر می خواهید خورش تان خوش رنگ تر شود، می توانید همراه بامیه، یکی دو گوجه تفت داده شده هم اضافه کنید.
  6. باقی گذاشتن مقداری از دم بامیه، از لیز شدن خورشت شما در هنگام پخت جلوگیری می کند. بنابراین پس از شستن و پاک کردن بامیه، مقدار کمی از دم آن را گذاشته و بقیه آن را رها کنید.
  7. همچنین پس از اضافه کردن بامیه ها به بقیه مواد، دقت کنید که خورشت زیاد از حد روی گاز نماند و بامیه ها له نشوند، زیرا یکی از دلایل لزج شدن خورشت بامیه، له شدن بامیه ها در هنگام پخت است.
  8. یکی دیگر از مواردی که از لیز شدن خورشت بامیه جلوگیری می کند، سرخ کردن بامیه ها است. همیشه بامیه را قبل از ریختن در گوشت و سایر مواد، مقداری سرخ کنید.
  9. چند بار گرم کردن خورشت بامیه، می تواند موجب لزج شدن آن شود، بنابراین سعی کنید خورشت بامیه را به صورت تازه مصرف نمایید.
  10.  برای گرفتن لیزی بامیه ها، می توانید قبل از مصرف آنها را در آبلیمو یا سرکه قرار دهید. افزودن آب لیمو و سرکه به خود غذا نیز، باعث کمتر شدن لیزی آن می شود.
  11. هم زدن زیاد میتواند باعث وا رفتن بامیه ها شود پس زیاد هم نزنید.
  12. کم بودن آب خورشت و هی آب اضافه کردن باعث از ریخت و قیافه افتادن خورشت میشود.
  13. زیاد بودن شعله گاز هم میتواند در وا رفتن بامیه ها تاثیر داشته باشد.

عوارض مصرف بیش از اندازه بامیه

  • بامیه ممکن است سوءهاضمه ایجاد کند یا تهوع بیاورد.
  • بامیه تعریق بدن را تسریع می بخشد.

نکات تکمیلی در مورد خورش بامیه

خورش بامیه جزو انواع خورش میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 30دقیقه میباشد .
خورش بامیه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع:  نمناک

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.