مرغ بریان یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه ای است که اغلب برای مهمان های ویژه و در رستوران ها سرو میشود. اما اگر دوست دارید این غذای لذیذ را در منزل تهیه کنید در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه مرغ بریان به همراه نکات و ریزه کاری های آن را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه مرغ بریان:
طرز تهیه مرغ بریان خانگی:
ابتدا مرغ را پاک کرده و آن را بخوبی بشویید و بگذارید تا آبش برود، سپس نمک، ادویه، آبلیمو و زعفران را با هم مخلوط کرده و همه جای مرغ را به آن آغشته کنید و برای چند دقیقه در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
گوجه ها را شسته و از وسط برش بزنید، فلفل دلمه ای را از وسط برش زده و کلاه و دانه های آن را جدا کنید و سپس خرد کنید سیر را هم پوست گرفته و خرد کنید.
داخل شکم مرغ را با گوجه و مقداری از سیر و فلفل دلمه ای خرد شده پر کنید ، با نوک چاقو زیر پوست مرغ را کمی بخراشید و با بقیه فلفل و سیر خرد شده و مقدار کمی از سس پر کنید .
شکم مرغ را بدوزید و پاهای آن را به هم ببندید و با یک تکه فویل قسمت انتهایی پاهای مرغ را بپوشانید تا نسوزد.
فر را از قبل روشن کرده و اجازه دهید تا گرم شود، مرغ را به سیخ جوجه گردان دستگاه فر بکشید و داخل محل مخصوص قرار دهید . شعله گریل را روشن کنید و سیخ را در حالت گردان تنظیم کنید .
هر ۱۵ دقیقه یکبار، با قلموی آشپزخانه سطح روی مرغ را با مخلوط کره ذوب شده و ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم شده پوشش دهید تا هم خشک نشود و هم کاملا طعم دار و ترد شود .
برای طبخ کامل مرغ با این روش حدودا ۳ ساعت زمان لازم است که این زمان بسته به نوع مرغ میتواند کمتر یا بیشتر باشد. میتوانید با فرو کردن چنگال یا نوک کارد داخل گوشت مرغ از پختن آن مطمئن شوید.
نکاتی درباره طرز تهیه مرغ بریان:
خواص آبلیمو: