طرز تهیه مرغ بریان خانگی به همراه نکات مهم

مرغ بریان یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه ای است که اغلب برای مهمان های ویژه و در رستوران ها سرو میشود. اما اگر دوست دارید این غذای لذیذ را در منزل تهیه کنید در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه مرغ بریان به همراه نکات و ریزه کاری های آن را به شما آموزش دهیم.

filemanager/5/chicken 


مواد لازم برای تهیه مرغ بریان:

  • مرغ کامل: یک عدد سایز متوسط ( حدود ۱۵۰۰ گرم )
  • گوجه فرنگی: یک عدد متوسط
  • زعفران دم کرده : یک استکان + یک قاشق غذا خوری
  • آبلیمو : یک استکان
  • ادویه طعم دهنده: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل دلمه ای:  یک عدد متوسط
  • کره : پنجاه گرم ( آب کرده )
  • سیر:  دو الی سه حبه

 

طرز تهیه مرغ بریان خانگی:

ابتدا مرغ را پاک کرده و آن را بخوبی بشویید و بگذارید تا آبش برود،  سپس نمک، ادویه، آبلیمو و  زعفران  را با هم مخلوط کرده و همه جای مرغ را به آن آغشته کنید و برای چند دقیقه در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.

گوجه ها را شسته و از وسط برش بزنید،  فلفل دلمه ای را از وسط برش زده و کلاه و دانه های آن را جدا کنید و سپس خرد کنید سیر را هم پوست گرفته و خرد کنید.

داخل شکم مرغ را با گوجه و مقداری از سیر و فلفل دلمه ای خرد شده پر کنید ، با نوک چاقو زیر پوست مرغ را کمی بخراشید و  با بقیه فلفل و سیر خرد شده و مقدار کمی از سس پر کنید .

شکم مرغ را بدوزید و پاهای آن را به هم ببندید و با یک تکه فویل قسمت انتهایی پاهای مرغ را بپوشانید تا نسوزد.

فر را از قبل روشن کرده و اجازه دهید تا گرم شود، مرغ را به سیخ جوجه گردان دستگاه فر بکشید و داخل محل مخصوص قرار دهید . شعله گریل را روشن کنید و سیخ را در حالت گردان تنظیم کنید .

هر ۱۵ دقیقه یکبار، با قلموی آشپزخانه سطح روی مرغ را با مخلوط کره ذوب شده و ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم شده پوشش دهید تا هم خشک نشود و هم کاملا طعم دار و ترد شود .

 برای طبخ کامل مرغ با این روش حدودا ۳ ساعت زمان لازم است که این زمان بسته به نوع مرغ میتواند کمتر یا بیشتر باشد. میتوانید با فرو کردن چنگال یا نوک کارد داخل گوشت مرغ از پختن آن مطمئن شوید.


نکاتی درباره طرز تهیه مرغ بریان:

  •  ادویه مناسب برای این خوراک میتواند به شرح زیر باشد : پودر سیر، پودر فلفل قرمز، ادویه مخصوص مرغ، کمی زردچوبه ، پودر جوز هندی و مقدار بسیار کمی تخم گشنیز آسیاب شده.
  • مرغی را برای این منظور انتخاب کنید که پوستی سالم و بدون پارگی داشته باشد تا گوشت مرغ در انتها کاملا یکدست پخته شود . 
  • وقتی مرغ را داخل فر میگذارید، مسلما با روشن کردن شعله گریل نیازی نیست شعله پائین نیز روشن باشد. پس نیازی به ذکر دمای فر نیست .
  •  فقط توجه داشته باشید که فر از قبل کاملا داغ باشد و شعله گریل را ابتدا روی شعله زیاد تنظیم کنید تا مرغ جمع شود و بعد شعله را روی متوسط تنظیم کنید تا مرغ کاملا مغز پخت شود .

 

خواص آبلیمو:

  • خوردن آبلیمو موجب کاهش قند بالا خون میشود.
  •  مصرف آبلیمو  بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
  • آبلیمو برای جلوگیری از سرطان موثر است.
  • مصرف آبلیمو موجب کاهش التهاب در بدن میشود.
  • آبلیمو برای جوان سازی پوست مفید است.
  • آبلیمو موجب بهبود هضم غذا میشود و یبوست را درمان میکند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.