بادمجان شکم پر و یا بادمجان شکم پاره یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که طعم و مزه بی نظیری دارد ، این غذای خوشمزه را میتوانید در مهمانی ها به عنوان یک پیش غذای شیک و مجلسی سرو کنید و یا اینکه آن را به عنوان یک وعده کامل تهیه و میل کنید.
مواد لازم برای بادمجان شکم پر:
طرز تهیه بادمجان شکم پر:
ابتدا سویا را با شیر مخلوط کرده و بگذارید یک ساعت بماند تا خیس بخورد، در این میان بادمجان ها پوست گرفته و برای نیم ساعت در آب و نمک قرار دهید تا تلخی اش از بین برود.
تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا گرم شود، بادمجان ها را از آب خارج کرده و خشک کنید سپس داخل روغن خوب سرخ کنید.
بعد از اینکه بادمجان ها سرخ شدند پیازها را خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شوند، ادویه و نمک را افزوده و بعد از کمی تفت دادن گوشت را بریزید و با پیاز و ادویه خوب سرخ کنید.
سویا را داخل آبکش بریزید و کمی فشار دهید تا شیر آن خارج شود سپس داخل تابه بریزید و با سایر مواد تفت دهید، در ادامه رب را در گوشه ای تابه تفت داده و با گوشت و پیاز مخلوط کنید.
در مرحله بعدی قارچ و فلفل دلمه ای را شسته و خرد کنید و به تابه اضافه نمایید، پس از کمی تفت دادن یک استکان آب اضافه کرده و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم زمان میدهیم تا مواد پخته و آب آن جمع شود .
بادمجان ها را به صورت طولی از وسط برش داده به گونه ای که کامل بریده نشود و فقط شکم آن باز شود . از مواد گوشتی داخل بادمجان ها داده و در یک ماهیتابه در دار میچینیم .
در ظرفی جدا یک عدد پیاز و دوحبه سیر را رنده کرده در کمی روغن تفت میدهیم و پوره گوجه را به آن افزوده به همراه آب غوره و کمی حرارت میدهیم تا جوش بیاید . کمی نمک و فلفل به سس زده و روی بادمجان ها ریخته در ظرف را بسته و به مدت 40 دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا بپزد .
نکاتی درباره طرز تهیه بادمجان شکم پر :
خواص سویا :