خواص و طرز تهیه سیر ترشی!!!

خواص و طرز تهیه سیر ترشی

سیر ترشی یکی از ترشیجاتی است که همراه غذا مصرف می شود و فواید زیادی هم دارد. ترشی درست کردن، یعنی قرار دادن میوه یا سبزیجات در آب نمک یا ترشی برای مدتی و پس از تقریبا ۲۰ روز، با آماده شدن ترشی می توانید آن را برای مدتی بدون خراب شدن نگهداری کنید.

می خواهیم در این مطلب به بررسی خواص ترشی سیر بپردازیم و طرز تهیه ی آن را آموزش دهیم.

Image result for ‫سیر ترشی‬‎

  

مصرف سبزیجات و صیفی جات به صورت ترشی چیزی از خواص آنها کم نمی کند و  آب ترشی دارای تمام فیبرها و ویتامین های موجود در سبزیجات استفاده شده در ترشی است بنابراین مصرف ترشیجاتی که از سبزیجات و صیفی جات مفید تهیه شده باشد، می تواند برای بدن بسیار مناسب باشد.

یکی از ترشی های بسیار پرطرفدار و لذیذ و مغذی سیر ترشی است که استفاده ی آن بیشتر در شمال کشور مرسوم بوده ولی امروزه در دیگر شهرها نیز طرفداران زیادی دارد.


خواص سیر:

همه ی ما از خواص بی شمار سیر آگاهیم برای مثال در درمان سرماخوردگی و میکروب کشی و از بین بردن ویروس ها موثر است ، در لاغری و کاهش وزن بدلیل کاهش اشتها و تحریک سلولهای عصبی و افزایش سوخت و ساز بدن نقش مهمی ایفا می کند ، سیر همچنین باعث تنظیم فشار خون شده و از بروز سکته های قلبی و مغزی که بدلیل بالا بودن فشار خون بدن اتفاق میافتند جلوگیری می کند  ، سیر در کاهش کلسترول خون نیز مفید است و می تواند با کاهش جذب چربی های بد و کاهش کلسترول خون مانع از مسدود شدن رگ های قلب شود ، سیر دارای مواد آنتی اکسیدان زیادی است و همانطور که می دانید آنتی اکسیدان ها می توانند در مقابله با رادیکال های آزاد مفید واقع شوند و در نتیجه روند پیری و چروکیده شدن پوست را کند کرده و هم چنین در جلوگیری از ابتلا به آلزایمر هم کمک کننده است ، سیر می تواند  تمامی میکروب هایی که در دستگاه گوارش ما اختلال ایجاد می کنند را از بین برده و به کارکرد بهتر دستگاه گوارش و از بین بردن سو هاضمه کمک کند.


طرز تهیه سیر ترشی:

موادی که برای تهیه سیر ترشی نیاز دارید شامل سیر ، سرکه و نمک می باشد به ازای یک کیلو گرم سیر ، یک لیتر سرکه و دو قاشق چایخوری نمک کفایت می کند.

برای تهیه سیر ترشی بهتر است که از سیر تازه در فصل بهار استفاده کنید، چون هم خوش طعم تر و هم پوست آن راحت تر جدا می شود چون در تهیه سیر ترشی می بایست پوست آن را کامل جدا کنید تا جاییکه حبه آن دیده شود و فقط یک لایه پوست روی حبه ها بماند اگر هم در سیر تازه در دسترس ندارید و در فصول دیگر می خواهید سیر ترشی تهیه کنید، باید سیرها را به مدت یک روز آنها را خیس کنید تا پوستشان راحت جدا شود ریشه و پوسته های اضافی را هم جدا کنید و در یک صافی سیرها را قرار دهید تا خشک شوند.

بعد سیرها را در یک ظرف شیشه ای بچینید و نمک و سرکه را هم اضافه کنید و در یک جای خشک قرار دهید.پس از چند روز سرکه به خورد سیر میرود هر زمانیکه سرکه جذب شد، مجدد ظرف را با سرکه پر کنید

این ترشی پس از دو ماه قابل استفاده است. اما هرچه بیشتر بماند، سیر شیرین تر و تیره رنگ تر و لذیذ تر می شود.

منبع: دربند لطفی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.