طرز تهیه آش جو

حالا که هوا رو به سردی رفته و انواع آش‌ها و سوپ‌ها کم کم به وعده‌های غذایی اضافه می‌شود، بهترین فرصت است تا دستور پخت آنها را به بهترین شکل یاد بگیریم و درست کنیم. آش جو هم یکی از آن غذاهای جذاب است که با رعایت فوت و فن‌هایش می‌توانید یک آش لذیذ را درست کنید و از آن لذت ببرید.

طرز تهیه آش جو؛ غذای دلچسب در هوای سرد

مواد لازم تهیه برای آش جو:

  1. عدس: ۱/۲ پیمانه
  2. نخود: ۱/۲ پیمانه
  3. جو پوست کنده: ۱ پیمانه
  4. بلغور گندم یا گندم پوست کنده: ۱/۴ پیمانه
  5. پیاز بزرگ: ۱ عدد
  6. لوبیا چیتی: ۱/۲ پیمانه
  7. نعنا: ۳ قاشق غذاخوری
  8. آب قلم یا استاک گوشت: به مقدار نیاز
  9. سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  10. روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم 
  11. پیاز داغ، سیر داغ و کشک: به میزان لازم
  12. نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  •  

طرز تهیه آش جو:

برای تهیه این آش نخود، لوبیا، گندم و جو  را از روز قبل شسته و در آب بخیسانید تا نفخشان برود.

نخود و لوبیا را به همراه مقداری آب و کمی نمک داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا خوب بپزد.

قابلمه مناسبی انتخاب کرده و پیاز ها را داخل آن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند، سپس نمک و ادویه جات را بزنید و بعد از یکی دو تفت آب قلم را اضافه کنید.

بعد از اینکه آب به جوش آمدجو و گندم خیس خورده را بریزید، بعد از یک ساعت عدس ها را افزوده و اجازه دهید تا بپزد.

 زمانی که عدس، جو و گندم  پخت، نخود و لوبیای پخته شده را هم بریزید، سپس سبزی آش را اضافه کنید. آش را چند بار به هم بزنید تا همه مواد درون آش به صورت یکنواخت پخته شوند و در ضمن آش ته نگیرد.

 برای درست کردن نعنا داغ، ۶ قاشق غذاخوری روغن را داخل تابه بریزید و بعد از اینکه روغن کمی داغ شد، ۳ قاشق پودر نعنا خشکی را که داشتیم به روغن اضافه کنید.

برای کمتر از ۱ دقیقه نعنا خشک را با روغن تفت دهید و بلافاصله از روی حرارت بردارید؛ چون حرارت بیش از حد خیلی سریع باعث سوختن و تیره رنگ شدن نعنا داغ می‌شود و طعم خیلی تلخی هم پیدا می‌کند.

 سپس نعنا داغ را به آش جو اضافه کنید و بعد اجازه دهید تا آش جا بیفتد. در این مدت هم چندین بار آش را هم بزنید تا ته نگیرد.


نکاتی در موردطرز تهیه آش جو:

  • برای درست کردن آش جو خوشمزه باید حوصله و وقت کافی برای پخت آش داشته باشید تا جو کاملا باز شود و لعاب بیندازد. 
  • سبزی آش جو شامل گشنیز ، جعفری ، تره و اسفناج یا برگ چغندر است  و هر چه مقدر گشنیز آش بیشتر باشد آش خوشمزه تر می شود.
  •  از کشک ساده، کشک زعفرانی، ماست چکیده، حبوبات پخته شده،پیاز داغ و نعنا داغ میتوانید برای تزیین آش استفاده کنید.
  • هر چه آب آش کشیده تر باشد آشتان خوشمزه ترمی شود.
  • اگر بجای آب از آب قلم در تهیه آش استفاده کنید آش شما خوشمزه ترخواهد شد.


خواص جو:

  • فیبر موجود در جو  باعث تسهیل در حرکت روده ها شده و از این رو یبوست را درمان میکند.
  • مصرف جو کلسترول بد خون را کاهش داده از فشار خون بالا جلوگیری می نماید.
  • جو از بالا رفتن قند خون جلوگیری کرده از این رو برای درمان بیماری دیابت بسیار موثر می باشد.
  •  فیبر موجود در جو باعث سیری میشود و از این رو از پر خوری جلوگیری کرده و به کاهش وزن و لاغری کمک میکند می شود. 
  • جو خواص آنتی اکسیدانی زیادی دارد و از این رو از ابتلا به سرطان جلوگیری میکند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.