حلوا یکی از دسرهای سنتی و قدیمی ایرانی است که اغلب در ماه رمضان و مراسم های ختم تهیه میشود. در ادامه این مطلب قصد داریم یک نمونه حلوای متفاوت را به شما عزیزان آموزش دهیم که در آن هویج به کار رفته و بسیار خوشمزه و خوش عطر است.
مواد لازم حلوا هویج
هویج : 500 گرم
آرد : 1 لیوان
شکر 1 لیوان
گلاب : یک دوم لیوان
روغن مایع : یک دوم لیوان
زعفران دم کرده : به میزان لازم
آب : نصف لیوان
پودر هل : یک دوم قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوای هویج:
ابتدا هویج ها را پوست گرفته و بشویید ، سپس به همراه مقداری آب آن را بپزید تا نرم شود، حالا هویج پخته شده را داخل مخلوط کن بریزید تا له شود.
سپس شکر، گلاب و آب را به هویج افزوده و مجدد دستگاه را روشن کنید تا مواد کاملا مخلوط و پوره شود.
پوره هویج را در قابلمه یا تابه ای بریزید و روی حرارت بگذارید ، سپس زعفران و هل را به آن افزوده و اجازه دهید تا دانه های شکر بخوبی حل شود سپس از روی حرارت بردارید.
آرد را داخل تابه ای ریخته و روی حرارت بگذارید تا تفت بخورد، آن را مرتب هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود.
حالا روغن را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید ،سه الی چهار دقیقه تفت بطول انجامد . کاملا تفت داده شود تا ارد گلوله ای نشود و یک آردصاف و یکدستی داشته باشید .
رنگ آرد نباید تغییر کند . در اینجا هویجی را که پوره کرده اید داخل آرد ریخته و و مرتب هم بزنید تا تمامی مواد با هم مخلوط بشود . کامل که مواد را با هم مخلوط کردید زیر حرارت را روشن کنید تا کاملا مخلوط شود و برای انسجام حلوا حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید .
زمانی که حلوا به ماهیتابه نچسبید و به شکل گهواره ای تکان خورد آماده است و انقدر هم بزنید تا به روغن بیوفتد .حلوا را به صورت گهواره ای تکان بدهید زیرا باعث می شود حلوا به روغن بیوفتد یک الی دو دقیقه کفایت می کند .
حلوا آماده و تزیین کنید .
قالب را چرب کنید و حلوا را داخل آن بریزید و با خلال پسته تزیین کنید .
نکات مهم درباره طرز تهیه حلوای هویج:
حلوای هویج را می توان تا چند ساعت در دمای محیط ( البته در محیطی که خیلی گرم نباشد ) نگهداری کرد
برای نگهداری طولانی مدت بهتر است در یخچال یا جای کاملا خنک نگهداری شود
حلوای هویج سنتی و رسمی است و در مهمانی های مختلف می تواند در کنار چای سرو شود
برای تزیین رویه حلوا از خلال پسته ، گردوی خرد شده و گلبرگ گل محمدی استفاده کنید
همین طور می توانید از خلال بادام نیز استفاده نمایید
می توانید از قیف و ماسوره هم استفاده کنید و حلوا را در کاغذ های مخصوص شکوفه بزنید
خواص هویج:
هویج برای درمان اختلالات پوستی از جمله پسوریازیس بسیارمفید میباشد.
مصرف هویج برای کاهش و درمان زگیل و آکنه موثر است.
ویتامین A موجود در هویج به بهبود و درمان زخم کمک میکند.
خوردن هویج در دوران بارداری مفید است و موجب زایمان راحت میشود.
آنتی اکسیدان های موجود در هویج رادیکال های آزاد بدن را از بین برده و از بروز سرطان پیشگیری میکند.
هویج برای سلامت کبد مفید است و از بروز بیماری های کبدی جلوگیری میکند.