طرز تهیه خورش ماست اصفهان | خورش ماست مجلسی

طرز تهیه خورش ماست اصفهان


شیر و مشتقات آن منشا کلسیم فراوان هستند. متاسفانه در ایران پوکی استخوان از شایع ترین بیماری های دوره ی میانسالی و کهنسالی است. به همین دلیل لازم است تا از مواد مغذی و سرشار از کلسیم در دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و حتی میانسالی و پیری استفاده کنیم. خورش ماست اصفهان یکی از غذاهای بسیار لذیذ ایرانی است که علاوه بر ساکنان این استان، اغلب مردم ایران از خوردن آن لذت می برند و جالب تر این که این خورش به علت وجود ماست، به صورت سرد و با برنج آبکش شده یا کته سرو می شود.

Image result for ‫خورش ماست اصفهانی‬‎

  

مواد لازم برای 6 نفر :

• گوشت گردن بدون استخوان نیم کیلو

• ماست چکیده بی نمک 5 کیلوگرم

• شکر 2 پیمانه

• زعفران ساییده شده 2 قاشق مربا خوری

• زرده ی تخم مرغ 4 عدد

• آب 5 پیمانه

• پیاز 2 عدد

• گلاب 4 قاشق غذا خوری

• زردچوبه به مقدار کافی

• خلال پسته ، خلال بادام ، زرشک به مقدار کافی


طرز تهیه خورش ماست اصفهان

مرحله ی 1: در آغاز گوشت گردن بدون استخوان را قطعه قطعه کرده و با پیاز، زردچوبه و آب در یک قابلمه مخلوط کرده و صبر می کنیم تا گوشت به خوبی پخته شود.


مرحله ی 2: بعد از پخته شدن گوشت، آن ها را با دست ورز می دهیم. آب گوشت را به گوشت در حال ورز کم کم اضافه می کنیم تا خمیری شکل شود. میزان خمیری شدن گوشت باید در حدی باشد که خمیر کش بیاید. بعد از خمیری شکل شدن گوشت، تمامی آب گوشت را به آن اضافه می کنیم.


مرحله ی 3: سپس زرده تخم مرغ، ماست و شکر را هم زده، در قابلمه ریخته و منتظر می مانیم تا بجوشد.


مرحله ی 4: زمانی که مواد مرحله ی 3 به جوش آمدند، گوشت گردنی را که آماده کرده ایم، به قابلمه اضافه می کنیم و هم می زنیم.


مرحله ی 5: در مرحله ی پایانی، کافیست از خلال بادام، خلال پسته، زرشک و یا پیاز سرخ شده برای تزیین استفاده کنید. برای جا افتادن این خورش برخلاف خورش های دیگر، آن را در یخچال قرار می دهیم و سپس با برنج سرو می کنیم.

منبع: چهار فصل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.